Participem en el projecte GEO-CROP

Amb l'objectiu de simplificar els processos de la cadena, participem en el desenvolupament d'una eina digital única, GEO-CROP que vol esdevenir un instrument que permeti georeferenciar amb un sistema d’orientació cartogràfica un seguit d’informació provinent de dades d’accés obert i de les explotacions agrícoles.

Aquestes dades han d’alimentar tot un seguit de nous algorismes de creació d’indexs significatius per les explotacions utilitzant metodologies d’Intel·ligència Artificial.  La visualització i anàlisi dels índexs ajudaran els productors i les administracions en la presa de decisions de la planificació de cultius a l’aire lliure, principalment fruiters i horta.

A més, a més, es treballarà en la clusterització o agrupació de quadrícules en funció de la vocació agrícola de les zones d’estudi, per tal d’impulsar una activitat agrícola competitiva i resilient al canvi climàtic.

D’aquesta manera, el projecte GEO-CROP està alineat principalment amb l’objectiu de “Millorar l’orientació al mercat i augmentar la competitivitat de les explotacions agrícoles a curt i llarg termini, també mitjançant una major atenció a la investigació, la tecnologia i la digitalització.

Actuació del Pla estratègic de la PAC 2023-2027 cofinançada per:


Participem en el projecte AGRIVAL

El projecte AGRIVAL té com a objectiu principal la generació d’un substrat, amb propietats similars als substrats convencionals, produït a partir de subproductes de la indústria alimentària en substitució de la torba i/o fibra de coco, i que pugui ser utilitzat en agricultura. Des d'Ametller origen en línia amb la nostra estratègia d'innovació formem part activa d'aquest projecte.

Per a dur a terme aquesta investigació, el projecte està format per dues empreses: per una banda, l’empresa Agrícola Maresme s.XXI SAT que el que vol és buscar una circularitat als seus subproductes, com les restes de poda, i les restes de closques o pinyols de fruita, entre d’altres, alhora que pretén reduir l’impacte ambiental i econòmic dels seus cultius d’horticultura mitjançant l’ús de substrats més sostenibles.

D’altra banda, Agroviver, com a empresa productora de substrats, busca generar un substrat alternatiu eficient i sostenible que permeti eliminar o disminuir l’ús de la torba i la fibra de coco, mantenint les seves propietats i eficiència en els cultius.

Actuació del Pla estratègic de la PAC 2023-2027 cofinançada per: