Fitosan: Desenvolupament d’una nova estratègia sostenible pel control de Botrytis i Alternaria en fruiters i hortalisses.
El projecte FITOSAN sorgeix de la necessitat d’accelerar el desenvolupament de productes fitosanitaris de baix risc i sistemes de control sostenibles per la protecció de cultius. L’objectiu principal és desenvolupar un sistema de control de danys i podridures en fructicultura i horticultura mitjançant l’ús d’un producte d’origen natural a base d’extractes naturals i complexos enzimàtics, amb formulacions d’origen natural. D’aquesta forma es pretén generar el coneixement i la tecnologia que permeti millorar la productivitat, qualitat i conservació dels seus productes.
A més a més, s'avaluaran diferents alternatives que puguin ser utilitzades pel tractament en postcollita de fruites i verdures, es realitzaran assajos mitjançant l’ús de bio plaguicides, els quals es basen en microorganismes actius que permeten aplicar mesures de control de forma sostenible.
Actuació del Pla estratègic de la PAC 2023-2027 cofinançada per:
NOVAHVACC: Noves varietats hortícoles d’alt valor afegit adaptades al canvi climàtic
Projecte cofinançat per la Unió Europea a través de la intervenció 7161 del Pla estratègic de la PAC (PEPAC) 2023-2027, en el marc de la convocatòria dels Grups Operatius 2023 de la xarxa d’innovació agroalimentària i rural de Catalunya.
El projecte, coordinat per Casa Ametller, compta amb la participació de les empreses Agrícola Maresme, Agrícola Hortebre i la Federació d’Agrupacions de Defensa Vegetal Selmar, i com a centre tecnològic, la Fundació Miquel Agustí.
El projecte NOVAHVACC sorgeix de la necessitat disposar de varietats que siguin capaces d’adaptar-se a la nova realitat climàtica de Catalunya deguda a l’impacte del canvi climàtic i que, alhora, aportin valor per tal de diferenciar-se en qualitat i preu d’altres productes que venen d’altres zones productives. L’objectiu principal és disposar de varietats adaptades a les noves condicions climàtiques i que siguin d’alt valor afegit des d’un punt de vista comercial. D’aquesta forma es pretén incrementar la superfície destinada a la producció d’horta sostenible al territori català.
La realització d’assajos en diferents tipus de cultius, proporcionaran una visió precisa dels rendiments i l’eficiència en l’ús de l’aigua, obrint la porta a noves estratègies de gestió agrícola. Aquestes dades capacitaran els productors per prendre decisions informades, a l’hora d’escollir els cultius i les varietats per les seves explotacions.
Actuació del Pla estratègic de la PAC 2023-2027 cofinançada per: