Any nou, vida nova! Queden enrere les festes nadalenques i els menjars, i la rutina i la normalitat del dia a dia tornen de nou a les nostres vides. Si t’està costant ressituar-te, no et preocupis, et donem quatre consells saludables perquè la tornada sigui el més suportable i sana possible. Continua llegint!

 Què és un plat saludable?

El primer consell és menjar de manera saludable, per això el teu plat ha de ser complet, i és que una correcta alimentació és imprescindible per tenir una bona salut i prevenir moltes malalties, entre elles l’obesitat. Saps quins ingredients ha de contenir el teu plat saludable? Atent!

  • 50% de verdures i hortalisses
  • 25% d’aliments proteics (aliments d’origen animal com la carn, el peix o els ous o d’origen vegetal com els llegums i derivats)
  • 25% de farinacis (és important que siguin integrals i en aquest grup trobem la pasta, l’arròs, les patates, els moniatos o la quinoa)

L’estructura del plat saludable és perfecta i equilibrada, així que ja ho saps! Segueix-la tant en el dinar com en el sopar.

Et falten idees? No et preocupis perquè setmanalment t’oferim el nostre menú saludable, elaborat per dietistes i amb les recomanacions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

D’altra banda, és important tenir una bona hidratació. L’aigua és la millor opció, així que ja ho saps! Beu aigua sovint i, si vols, combina-la amb infusions.

Altres hàbits saludables per a la tornada

Durant les vacances és normal deixar de banda la pràctica d’esport. De totes maneres, és important reprendre’l, ja que mantenir una vida activa és molt clau per a la teva salut. Recorda que no fa falta que siguis un superesportista, caminar 20 minuts al dia cada dia de la setmana o pujar per les escales també és beneficiós.

D’altra banda, un bon descans és primordial. Segons els experts, hem de descansar una mitjana de 7 hores diàries. Finalment, no t’oblidis de l’oci: tornar a la rutina no significa que hagis de renunciar a passar-t’ho bé. Quin és el teu hobby preferit? Prendre alguna cosa amb els amics, llegir un llibre, anar al cinema, fer una excursió, passejar. Així que ja ho saps, dedica temps a allò que més t’agradi!

Esperem que amb aquests consells la teva tornada sigui més suportable i ja ho saps: a començar la tornada amb bon peu i de la manera més saludable!