El tomàquet cherry és una de les varietats més consumides de tomàquet; pel seu sabor, les seves propietats i també la seva versatilitat. Conegut també com a tomàquet cirera, es caracteritza per la seva mida petita, el seu color vermell fosc i la seva rodonesa. En el següent post t’expliquem tot allò que has de saber sobre el tomàquet cherry. Atent!

Quins beneficis té el tomàquet cherry per a la salut?

  • Font de vitamina A: conté una quantitat important de vitamina A, bàsicament en forma de carotenoides, . Aquests pigments són, a la vegada, responsables del color d’aquesta verdura. La vitamina A és essencial per a la pell i les dents. Tanmateix, també conté licopè que és un potent antioxidant i té un paper protector en front del càncer de pròstata.
  • Font de vitamina C: Sabies que una ració de tomàquets cherry (uns 10-12) cobreix el 61% d’ingesta recomanada de vitamina C que necessites? Aquesta vitamina és un potent antioxidant, ja que retarda l’envelliment de les cèl·lules.
  • Fibra: important per a la teva salut digestiva.
  • Font de potassi i fòsfor: el primer, ajuda al teu sistema nerviós i, el segon, t’ajuda a produir energia.

Has de saber que les propietats del tomàquet cherry són les mateixes que les de les altres varietats de tomàquets, com els raf, els monterosa o els pera. L’única diferència és la mida i, depenent de l’estat de maduració, el seu sabor.

Quin sabor té el tomàquet cherry?

Els tomàquets cherry es caracteritzen per tenir un sabor molt dolç, més que el tomàquet normal, una mica àcid, gustós i molt aromàtic. La seva textura és carnosa i sucosa i explota a la boca quan te’ls menges sencers; una autèntica delícia per al paladar.

4 curiositats sobre el tomàquet cherry

  • Aquesta varietat de tomàquet rep aquest nom per la seva semblança amb una cirera (cherry, en anglès).
  • En els seus inicis, la tomaquera s’utilitzava com a planta ornamental, i no va ser fins a finals del segle XVIII quan va començar a cultivar-se amb finalitats alimentàries, augmentant el seu consum fins a fer-se molt popular.
  • Encara que els més habituals són els de color vermell, també existeixen tomàquets cherry grocs, taronges, marrons i granats i de diferents varietats: cherry pera, cherry rodó, cherry Brumato, etc.
  • Aquells tomàquets cherry que es venen en branca, no la treguis! Ja que ajuden a la seva conservació.

 Receptes fàcils i ràpides amb tomàquets cherry

T’ho hem comentat anteriorment i ho tornem a repetir: els tomàquets cherry són molt versàtils, així que podràs preparar diverses receptes. En cru són ideals per amanides, per preparar broquetes o com snack de mig matí o per berenar. Gràcies a la seva mida, els cherrys són ideals perquè els més petits mengin verdura entre hores, poden ser les seves llaminadures saludables.

També són perfectes cuinats, per acompanyar carn i peix, una pizza, una focaccia, un plat de pasta i fins a una quiche. En el següent vídeo, en Cintet t’ensenya els quatre passos que has de seguir si vols confitar tomàquets cherry:

Troba totes les varietats de tomàquet cherry que puguis imaginar a Ametller Origen i gaudeix d’aquesta verdura tan saludable!