Dijous Gras o dijous llarder se celebra enguany el 8 de febrer. Però, saps exactament què significa, quina és la tradició i el menjar típic d’aquest dia? No et preocupis perquè en el següent post resolem tots els teus dubtes i t’expliquem què pots preparar segons la tradició.

Així doncs, Dijous Gras és el primer dia de Carnestoltes (nom procedent del llatí carn levare, abandonar la carn) i era la setmana en què la gent aprofitava per menjar, especialment carn, perquè a la setmana següent amb l’inici de Quaresma estava prohibit menjar determinats aliments. D’aquesta manera, Dijous Gras era una festivitat de comiat de la carn i una preparació per a 40 dies d’abstinència (Quaresma).

Menjar típic de Dijous Gras

Llarder procedeix del llatí ‘lardus’ que significa greix, és a dir, fa referència a tot aquell menjar més greixós, com la carn de porc i els aliments més calòrics. De totes maneres, en funció de la zona d’Espanya es mengen uns plats o altres. A Catalunya, durant Dijous Gras, és tradició menjar ous, en forma de truita, botifarra d’ou, un embotit típic de color groc, o la famosa i boníssima coca de llardons. Deliciós!

Celebra Dijous Gras amb Ametller Origen

A Ametller Origen som fans de les tradicions! Per això tenim tots els productes per celebrar dijous gras. Botifarra d’ou, botifarra d’ou amb espinacs, botifarra d’ou amb fregit de sobrassada i, fins a, botifarra d’ous estrellats amb patates xips i encenalls d’ibèric. A més, hem creat la truita més original, la de mongetes i botifarra. T’atreveixes a provar-la? Ah, i no se’ns oblida, també tenim la millor coca de llardons, una versió amb pinyons i una altra amb ametlles. Amb quina et quedes?

Troba tots els productes per celebrar Dijous Gras a la teva botiga Ametller Origen habitual o a la botiga en línia