S’acosta la nit més curta de l’any: la nit de Sant Joan, una festivitat per reunir-nos amb els amics i familiars i gaudir d’una bona sobretaula. Una de les protagonistes d’aquest dia és, sens dubte, la coca de Sant Joan: llisa, amb fruites, de crema, de xocolata, de llardons. Quina és la teva preferida? A continuació t’expliquem com l’has de conservar un cop l’has comprat i 6 secrets d’aquest dolç tan típic:

3 tips per gaudir de les coques 

Has de tenir present que les coques farcides amb crema i nata són productes que poden contaminar-se si no es respecten unes normes de seguretat i higiene bàsiques durant la seva conservació i elaboració. És per això que abans de comprar-les i un cop les tinguis a cas, és important que segueixis aquests consells:

  1. Compra el tipus de coca, amb farcit o sense, en funció de les teves possibilitats de conservar-la fins al moment que te la mengis. És a dir, en el cas que hagis de desplaçar-te lluny i no puguis garantir que la coca estarà en fred, el millor és adquirir-ne una sense farciment o comprar-la al lloc de destí.
  2. Conserva-la sempre en fred les coques que contenen crema o nata. Un cop les hagis gaudir, si n’ha sobrat, sobretot, guarda-la de nou al frigorífic.
  3. En el cas que elaboris tu la coca a casa, és important que respectis les normes bàsiques de seguretat: una bona higiene, una bona cocció i un correcte refredament.

Tot el que no saps de la coca de Sant Joan

  • La massa, igual que la del tortell de reis, sempre està elaborada de brioix. Una pasta flonja, lleugera i dolça de gust exquisit.
  • Tradicionalment, la gent preparava les coques a casa, únicament amb pinyons, i després les portava als forns i pastisseries a coure.
  • La versió de tota la vida, un cop els pastissers van començar a preparar aquest dolç, és la coca que porta fruita confitada i pinyons, tot i que, actualment, existeixen moltes versions diferents.
  • Si bé és cert que avui dia la coca s’acompanya d’una copa de cava, tradicionalment es feia amb vi dolç o ranci.
  • La tradició de menjar coca durant la revetlla de Sant Joan es diu que té un origen pagà i que es feia per celebrar el solstici d’estiu i el culte al sol.
  • Habitualment, les coques tenien una forma rodona, com el sol, però amb els anys la forma ha evolucionat fins a una coca rectangle de marges arrodonits.

Coques per a tots els gustos

Quina coca acostumes a comprar? Ets dels més tradicionals i menges la coca amb fruita o t’agrada tastar les últimes novetats i tendències? Existeixen moltíssimes opcions per gaudir d’aquest dolç: de crema, de xocolata, de llardons i, fins i tot, farcida de trufa. Però el que no t’esperes són les coques que, enguany, el prestigiós pastisser Oriol Balaguer ha preparat per a tu: una coca de brioix de xocolata, una coca de brioix de crema i una coca de brioix de fruites , una delícia  podràs trobar a Ametller Origen.

Troba les coques més bones i tot el que necessites per celebrar una bona revetlla, a la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online. Bona revetllaaaaaaaa!