Un error molt comú a l’hora de netejar els bolets és posar-los en remull, ja que els bolets absorbeixen tota l’aigua i poden perdre algunes de les seves propietats, la seva textura i el seu sabor. T’expliquem els diferents passos que has de seguir per netejar els bolets i quines són les millors tècniques per conservar-los i així gaudir-los quan vulguis.

Com netejar els bolets?

Res d’omplir un cassó amb aigua i submergir els bolets. Si estan plens de terra, tenen molsa o petits trossos de fulles, així és com has de netejar els bolets:

  • En primer lloc, agafa el bolet i sacseja-la una mica amb cura. D’aquesta manera, caurà la terra o possibles restes de fulles que estiguin incrustades. En el cas que estiguin molt bruts pots posar-los sota l’aixeta (amb un petit raig d’aigua).
  • Agafa un pinzell (existeixen pinzells especials per als bolets, però amb un corrent serà suficient) o un drap una mica humit i neteja els bolets acuradament. En el cas d’utilitzar un paper mullat o drap, assegura’t després d’assecar-los bé.
  • Posteriorment, talla’ls una mica el peu, especialment la part que té terra. En el cas dels bolets més grans, és recomanable, a més, gratar amb un ganivet el peu com si volguéssim treure-li una primera capa.
  • Descarta qualsevol part que pugui tenir algun insecte.

 Una vegada els bolets estan nets, tens dues opcions: o els cuines o els guardes a la nevera per a més endavant. Recorda que els bolets són un aliment perible, per tant, tampoc els podràs emmagatzemar durant molt de temps sense cuinar.

“Descobreix els millors bolets comestibles

 Com guardar els bolets en la nevera?

Si no els cuinaràs i els prefereixes guardar, és important que els posis en un recipient un al costat de l’altre, sense amuntegar-los. Finalment, tapa’ls amb un tovalló de roba o un drap.

Com es poden conservar els bolets?

És cert que els bolets són típics de tardor, però això no vol dir que no puguem gaudir d’aquesta joia culinària durant la resta de l’any. Com? Molt senzill! T’ensenyem tres tècniques perquè puguis menjar bolets quan vulguis, però n’existeixen moltes més.

Congelar els bolets

Una vegada tinguis nets els bolets, salta’ls una mica en una paella calenta amb oli. Deixa’ls refredar i ja els pots congelar. És important que els passis abans per la paella perquè d’aquesta manera quedaran perfectes una vegada descongelats. Pots congelar-los en racions, d’aquesta manera et serà més pràctic per a després cuinar-los.

Conservar els bolets

Posa un cassó amb aigua a bullir i quan bulli afegeix-li els bolets nets per escaldar-los. Deixa’ls escorrent i que es refredin. Posa’ls en diferents recipients i conserva’ls amb oli, vinagre, herbes aromàtiques…

Asseca els bolets

Finalment, una altra de les opcions és assecar els bolets. És molt fàcil! Estén els bolets en una safata i deixa’ls assecar a l’exterior. És important que no els toqui el sol directe; has de buscar un lloc una mica resguardat. Una vegada secs guarda’ls en recipients dins de la nevera.