Què t’aporta aquesta fulla de color verd intens que fa que sigui tan important per a la teva dieta? Coincidint amb el Dia Mundial dels Espinacs, t’expliquem les propietats d’aquesta verdura.
El valor nutritiu dels espinacs radica, especialment, en el seu contingut en vitamines i minerals. Algunes d’aquestes vitamines, com la vitamina B9 o folat, tenen un paper rellevant en la formació normal de les cèl·lules sanguínies i un paper protector de les patologies cardiovasculars. També trobem la Vitamina C que, juntament amb la Vitamina E i els carotens, juguen un paper important com antioxidants.
Pel que fa als minerals, destaquen, especialment, el potassi i el ferro. A més, els espinacs també aporten una quantitat apreciable de fibra, la qual cosa ajuda a regular el trànsit intestinal. Així que no oblidis incorporar-los a la teva dieta!
Una manera senzilla de cuinar-los són bullits amb patata i un bon rajolí d’oli. També els pots preparar saltats amb panses i pinyons o frescos dins d’una amanida. Si tens una mica més de temps, sempre pots preparar unes crestes d’espinacs i formatge o una deliciosa quiche. Recorda que es recomana consumir mínim dues racions de vegetals al dia en àpats principals, dinar i sopar, amb una quantitat d’entre 150-200 g en cada àpat.
Tanmateix, cal remarcar que, tal com detalla l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), amb l’objectiu de disminuir l’exposició als nitrats entre la població vulnerable no es recomana el consum d’espinacs abans del primer any de vida d’un nadó. En el cas de nens d’entre 1 i 3 anys, es recomana el consum màxim de mitja ració al dia d’espinacs, el que equival a 45 g.