La pinya és una fruita tropical que va començar a conrear-se a Sud-amèrica, on rep el nom d’ananàs, que significa fruita excel·lent. En el següent post t’expliquem per què has d’incorporar la pinya al teu dia a dia, així com els millors trucs per triar-la. Pren nota!

Quins beneficis té la pinya?

La pinya és una fruita ideal, perquè t’ajuda a fer la digestió després de menjars pesats i abundants. Pren nota perquè t’interessa!

  1. Conté bromelina: es tracta d’un enzim que augmenta la capacitat de digerir les proteïnes i ajuda a reduir les inflamacions. Així doncs, aquesta fruita és una gran aliada en aquells dies que mengem una mica de més. Així mateix, la bromelina també és diürètica, és a dir, ajuda a eliminar líquids.
  2. Font de vitamina C: es tracta d’un potent antioxidant que evita l’envelliment de les cèl·lules.
  3. Font de vitamina B: clau per ajudar al teu sistema nerviós.
  4. Conté una quantitat important de iode: indispensable per al bon funcionament de l’organisme.
  5. Font de potassi: t’ajuda a reduir la pressió arterial i millora la salut cardíaca.

Ara que ja saps per què és tan saludable la pinya, t’expliquem alguns trucs per saber com triar la millor.

Com saber que la pinya està al seu punt?

Estem segurs que alguna vegada t’has fet aquesta pregunta. Doncs tenim la resposta! En primer lloc, fixa’t en les fulles, si són de color verd i en pots treure una fàcilment, vol dir que la pinya està al punt ideal. Un altre truc és la seva olor. Agafa-la i si desprèn una aroma dolça, està perfecta. Finalment, el tacte també és molt important. Si la toques i cedeix una mica, és la pinya que has de comprar. Així que ja ho saps: fulles verdes, aroma dolça i tacte.

Descobreix la deliciosa recepta que prepara Cintet amb pinya!

Troba les pinyes més fresques i delicioses a la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online