Què és el baby-led weaning?
Tant si has sentit parlar del BLW (les sigles en anglès de baby-led weaning) com si no et sona de res, estàs al lloc adequat. En el següent post t’expliquem en què consisteix aquesta pràctica d'alimentació per a nadons i per què és beneficiosa per als més petits de la casa. Pren nota!
Baby-led weaning, tot el que has de saber
En primer lloc, traduirem baby-led weaning per tenir les coses més clares: es tracta de l'alimentació dirigida o autoregulada pel bebè. Aquesta pràctica, enfocada a nadons a partir dels sis mesos coincidint amb l'inici de la fase d'alimentació complementària, funciona de la següent manera: amb l'objectiu de començar a incorporar aliments a la seva dieta, a més de la llet materna o la llet de fórmula, se li ofereixen al nadó aliments sòlids, no triturats, perquè ell mateix s'alimenti amb les mans.
Amb aquesta tècnica, el bebè comença a gaudir de diferents sabors, textures, aromes i colors alhora que comença a alimentar-se de manera autònoma i millora la seva psicomotricitat.
Quins aliments puc donar al meu bebè?
A continuació et donem algunes idees: pots donar-li trossets de fruita, verdura i hortalisses sempre de textura tova, com poma, pera, plàtan, grills de taronja, bròcoli, pastanaga, patata o carbassa bullits. Una altra opció són els bastonets de pa o coquetes de blat de moro o trossets petits de pollastre o peix blanc (lluç) a la planxa o ou.
La idea és que mentre el teu bebè toqueja i tasta els diferents aliments tu estiguis al seu costat supervisant-lo sempre i, si és la teva hora de menjar, mengis amb ell. D'aquesta manera, fomentes els moments familiars amb el teu nadó!
Quins aliments no poden prendre?
Hem d’evitar, com a mínim fins als 3 anys, aquells aliments que puguin suposar un risc ennuegament com la fruita seca sencera, les crispetes, els grans de raïm o les peces de fruita i verdura sencera o tallades a trossos molt grans.
Si vols saber més informació sobre com introduir els aliments en la primera infància, pots consultar-ho aquí!
Quins beneficis tenen les fruites vermelles?
Les fruites vermelles, com els gerds, les maduixes, les groselles, els nabius, les móres, entre d'altres, ofereixen una gran varietat de beneficis per a la salut, a més de ser molt versàtils i super fàcils d'introduir al teu dia a dia. T'ho expliquem tot a continuació!
4 beneficis de les fruites vermelles
- Poder antioxidant: Les fruites vermelles són riques en antioxidants que ajuden a eliminar radicals lliures i combatre l'envelliment cel·lular.
- Fibra i digestió: Aquestes fruites contenen fibra soluble i insoluble que afavoreix el trànsit intestinal.
- Vitamines i minerals: Les fruites vermelles aporten una considerable quantitat de vitamines i minerals, com la vitamina C, E, B, K, betacarotens, potassi, i més, que són essencials per a la salut.
- Salut cardiovascular: Consumir fruites vermelles pot ajudar a reduir el colesterol, tenir cura de la salut cardiovascular i combatre els radicals lliures.
Idees per incorporar les fruites vermelles a la dieta diària
Hi ha moltes i diverses maneres d'incorporar aquest aliment a la dieta diària de forma variada i deliciosa. Algunes formes recomanades són:
• Consum directe: Menjar les fruites vermelles frescos com un berenar saludable o com a part d'un esmorzar equilibrat.
• A amanides: Afegir les fruites vermelles, com maduixes, gerds o groselles, a amanides verdes per donar-los un toc de sabor i color.
• A postres: Utilitzar-les en la preparació de postres com melmelades, compotes, o com a topping per a iogurts o gelats.
• A batuts i smoothies: Barrejar les fruites vermelles amb altres ingredients per preparar batuts, smoothies o sucs nutritius i refrescants.
• A salses: Cuinar-les lleugerament per fer salses que acompanyin carns blanques o altres aliments.
Descobreix al nostre receptari les millors receptes per incorporar les fruites vermellse al teu dia a dia!