Tant si has sentit parlar del BLW (les sigles en anglès de baby-led weaning) com si no et sona de res, estàs al lloc adequat. En el següent post t’expliquem en què consisteix aquesta pràctica d’alimentació per a nadons i per què és beneficiosa per als més petits de la casa. Pren nota!

Baby-led weaning, tot el que has de saber

En primer lloc, traduirem baby-led weaning per tenir les coses més clares: es tracta de l’alimentació dirigida o autoregulada pel bebè. Aquesta pràctica, enfocada a nadons a partir dels sis mesos coincidint amb l’inici de la fase d’alimentació complementària, funciona de la següent manera: amb l’objectiu de començar a incorporar aliments a la seva dieta, a més de la llet materna o la llet de fórmula, se li ofereixen al nadó aliments sòlids, no triturats, perquè ell mateix s’alimenti amb les mans.

Amb aquesta tècnica, el bebè comença a gaudir de diferents sabors, textures, aromes i colors alhora que comença a alimentar-se de manera autònoma i millora la seva psicomotricitat.

Quins aliments puc donar al meu bebè?

A continuació et donem algunes idees: pots donar-li trossets de fruita, verdura i hortalisses sempre de textura tova, com poma, pera, plàtan, grills de taronja, bròcoli, pastanaga, patata o carbassa bullits. Una altra opció són els bastonets de pa o coquetes de blat de moro o trossets petits de pollastre o peix blanc (lluç) a la planxa o ou.

La idea és que mentre el teu bebè toqueja i tasta els diferents aliments tu estiguis al seu costat supervisant-lo sempre i, si és la teva hora de menjar, mengis amb ell. D’aquesta manera, fomentes els moments familiars amb el teu nadó!

Quins aliments no poden prendre?

Hem d’evitar, com a mínim fins als 3 anys, aquells aliments que puguin suposar un risc ennuegament com la fruita seca sencera, les crispetes, els grans de raïm o les peces de fruita i verdura sencera o tallades a trossos molt grans.

Si vols saber més informació sobre com introduir els aliments en la primera infància, pots consultar-ho aquí!