El peix blanc té greixos omega-3 com el peix blau?

Sovint, quan parlem de greixos omega-3, ens ve al cap el salmó i, en general, la majoria de peixos blaus. Tot i això, i a diferència del que creu molta gent, el peix blanc també té aquest tipus de greix, ho sabies? A continuació et desmuntem aquest mite!

D’entrada has de saber que tots els peixos, siguin de l’espècie que siguin, són font de greixos omega-3. El que varia és la quantitat d’aquest. Així doncs, en funció del contingut de greixos, podem classificar els peixos en peix magre o blanc: pertanyen a aquest grup el lluç, el bacallà, el llenguado o el rap i tenen un percentatge de greixos inferior al 2%; peix semigràs o blanc: com el besuc, el llobarro, l’orada, la maire, la truita o l’emperador, que tenen entre un 2% i un 5% de greixos i el peix blau o gras: la tonyina, el bonítol, les sardines, el seitó, el peix espasa, el moll o roger, l’anguila, el salmó, el verat o les anxoves, que tenen més del 5% de greix. En resum, doncs, tots els peixos ens aporten en major o menor proporció una quantitat determinada de greixos omega-3.

Ara que ja ho saps, has de saber que l’omega-3 és un tipus de greix poliinsaturat que t’aporta molts beneficis per a la salut. Entre els més importants destaquen que t’ajuda a mantenir el cor sa, enforteix les neurones i té un efecte antiinflamatori.

Beneficis de menjar peix

El consum de peix és molt bo per a l’organisme, ja que és font de proteïnes d’alt valor biològic, així com de minerals com el iode o el seleni, vitamines, especialment A i D i greixos saludables. Respecte al seu consum, es recomana de 2 a 3 racions de peix a la setmana i que d’aquestes un mínim sigui peix blau.

 Troba totes les varietats de peixos frescos a la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online, i gaudeix d'aquest aliment tant saludable!


Quins són els beneficis del plàtan?

Existeixen centenars de varietats de plàtans i una de les més conegudes i que ens queda més a prop és la de Canàries. I és que si una cosa bona té aquesta fruita tropical dolça, saborosa i molt fàcil de menjar, a més dels seus beneficis, és que es pot gaudir durant tot l'any. En el següent post t’expliquem quines són les seves principals propietats i et desmuntarem els mites al voltant d'aquesta fruita. Som-hi!

4 propietats del plàtan 

  • Hidrats de carboni: per això és una fruita tan nutritiva i de gran riquesa energètica.
  • Potassi: que contribueix al funcionament normal del sistema nerviós i dels músculs.
  • Magnesi: que ajuda al bon funcionament intestinal, nerviós i muscular.
  • Vitamina B6: que contribueix a disminuir el cansament i la fatiga.

No et perdis aquesta recepta que et proposa el Cintet: un deliciós banana bread!

Ara que ja saps totes les coses bones de menjar plàtan, no dubtis a incorporar-los a la teva dieta diària. Troba els millors plàtans de Canàries a la teva botiga habitual Ametller Origen o a la botiga online. Gaudeix-los!


Cuinem les cremes de verdures com tu ho faries a casa

Des dels nostres inicis, a Ametller Origen hem desenvolupat un ADN propi, genuí i autèntic, tant als nostres camps com a l’obrador i a les botigues, per oferir-te aliments de qualitat i diferencials, amb el màxim de sabor i nutrients.  I és que som molt més que un origen, perquè tenim una manera de ser, de treballar, de conrear, de crear, de produir, de viure, de créixer, d’estimar el camp, de cuinar, de somiar i d’entendre la sostenibilitat única. I avui, et volem explicar quina és la nostra manera de fer les cremes de verdures.

Una manera de fer les nostres cremes de verdures

L’any 2006 vam posar en marxa l’obrador central, ubicat a Olèrdola, una cuina de 4.000 m² on elaborem una àmplia gamma de productes frescos com les truites, les sopes, els iogurts, les cremes i els plats cuinats, com tu ho faries a casa.

En el cas de les nostres cremes de verdures, primer sofregim les verdures i, posteriorment, les bullim. D’aquesta manera, en potenciem el sabor natural. Tenim diferents varietats, algunes durant tot l’any, com les cremes de carbassó, de carbassa, de pastanaga, vichyssoise, de verdures i thai (pastanaga i coco) i d’altres que elaborem en funció de la temporalitat de les verdures; com la de pèsols, de carxofa o de bròcoli i kale.

D’altra banda, elaborem les cremes com tu ho faries a casa; de manera 100% natural, sense additius ni tractaments, per allargar-ne la vida útil, ja que un cop cuinades les portem directament a botiga perquè les puguis gaudir.

Ara ja coneixes quina és la nostra manera i el secret de les nostres cremes de verdures, no dubtis a tastar-les. Troba-les a la teva botiga habitual i a la botiga online.