De color vermell o verd, forma arrodonida o allargada, dolç o picant, el pebrot és una hortalissa molt versàtil i apreciada a casa nostra. A continuació t’expliquem on cultivem els pebrots, amb quines varietats treballem i com ho fem perquè el puguis gaudir a casa teva.
8 hectàrees de camps propis de pebroters
Actualment, a Ametller Origen tenim camps de pebrots al Maresme, en un total de 3 hectàrees, on vam iniciar la recol·lecció a primers de juliol i ha durat fins a principis de novembre i a Murcia, on tenim 5 hectàrees, i on ara estan creixent pebrots que collirem a finals de febrer. Concretament, al Maresme tenim plantacions del pebrot italià, una varietat allargada i de color verd que s’utilitza, principalment, per fregir, mentre que a Murcia cultivem el pebrot vermell que és el que després s’utilitza per menjar cru i, sobretot, per fer escalivada.
Secrets del nostre cultiu
El pebrot italià és una varietat de pebrot que necessita, especialment durant els mesos més calorosos, un rec diari gota a gota, perquè sinó es pot arribar a cremar i, per tant, no es pot consumir. Tal com expliquen els nostres pagesos, en cas que no tinguin suficient aigua, a la punta del pebrot apareix una taca de color marró, per això és tan important fer-ne un seguiment constant i una gestió eficient de l’aigua.
En el cas dels pebrots vermells que cultivem a Murcia, els collim en el seu punt òptim de maduració, és a dir, quan estan ben vermells i brillants. Aproximadament, passen entre 15-20 dies entre que surt el pebrot, immadur i de color verd, i que es torna vermell i madura, moment en el qual els recol·lectem.
En ambdós casos, i quan els collim, ho fem de manera manual i els encaixem per enviar-los, en menys de 12 hores, a les nostres botigues, perquè els puguis gaudir frescos i acabats de sortir del camp.