En el marc de la XXV edició del Premi Emprenedor de l’Any de la consultora EY, Ametller Origen ha estat reconeguda com la millor empresa sostenible de l’estat per la seva trajectòria i compromís amb el planeta des dels seus inicis, ara fa vint anys. “Estem molt satisfets de rebre aquest premi que reconeix la cultura de l’esforç de tot el nostre equip per fer-ho millor dia a dia. Des dels nostres inicis, el nostre propòsit ha estat el de fer arribar a tota la nostra comunitat productes que els ajudin a seguir una alimentació saludable i sostenible”, ha explicat el conseller delegat i cofundador d’Ametller Origen, Josep Ametller, en recollir el premi. L’acte va estar presidit per la vicepresidenta primera del govern, Nadia Calviño, i el president de la consultora EY, Federico Linares.

La consulta EY distingeix, amb aquests guardons d’àmbit estatal, la tasca d’empresaris que han posat en marxa els seus negocis, així com el seu esperit emprenedor i innovador. El Premi EY a la Sostenibilitat reconeix la tasca d’Ametller Origen
companyia d’alimentació, especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat- per ser una empresa neutra d’emissions de CO2 l’any 2027, vint-i-tres anys abans dels objectius fixats en l’Acord de París. Per aconseguir-ho, Ametller Origen impulsa diferents accions al llarg de tota la seva cadena de valor (producció, transformació i distribució). De fet, recentment ha posat en marxa un projecte pioner d’economia circular, convertint-se en la primera cadena de distribució alimentària en autogestionar la recollida selectiva d’envasos a les seves botigues. Es tracta d’una prova pilot en quinze botigues on els clients poden retornar els envasos de cartró reciclables dels plats per emportar i peix envasat. La companyia s’encarregarà de recollir-los i tornar-los al fabricant per tal que puguin ser reciclats de nou. Cada envàs es pot reciclar fins a 25 vegades.

 Tanmateix, el Premi a la Sostenibilitat d’EY reconeix l’esforç que està duent a terme la companyia per fer front a l’emergència climàtica i alimentària amb el projecte Agroparc. Ametller Origen vol transformar el sector agroalimentari impulsant un nou model 100% sostenible i circular. L’ús de fonts d’energies renovables, la gestió de residus i de la circularitat d’envasos, la mobilitat 100% lliure d’emissions i la reutilització de l’aigua seran les peces clau d’aquest projecte que serà el primer districte agroindustrial d’energia positiva i CO2 negatiu amb el qual s’evitarà l’emissió de 1.400 tones de CO2 a l’any.