• El Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya reconeix l’Agroparc Penedès amb el ‘IV Premi Alimentem el món’ per ser una iniciativa que promou el desenvolupament sostenible en el sector de l’agroalimentació 
  • Impulsat per Ametller Origen, l’Agroparc Penedès és un nou clúster agroalimentari, 100% sostenible i circular, que integra agricultura, ramaderia, agroindústria i energies renovables en un únic espai. Ubicat a l’Alt Penedès, serà el primer districte agroindustrial d’energia positiva i CO2 negatiu, amb el qual s’evitarà l’emissió de 1400 tones de CO2 a l’any 
  • Amb aquest nou model agroalimentari, Ametller Origen vol promoure la producció d’aliments d’una major qualitat nutritiva i organolèptica, amb una disminució significativa de la petjada de carboni i hídrica

El Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya ha donat a conèixer el veredicte del ‘IV Premi Alimentem el món’ que distingeix les iniciatives sostenibles en el sector de l’agroalimentació. En aquesta edició, els membres del jurat han atorgat el guardó al projecte Agroparc Penedès, un nou clúster agroalimentari, 100% sostenible i circular, impulsat per Ametller Origen, companyia d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat.

Aquest guardó reconeix l’esforç d’Ametller Origen per impulsar un nou model de producció alimentaria més eficient i que contribueix a fer front als nous reptes que planteja el sector agroalimentari. Tanmateix, el jurat ha valorat “el component innovador d’aquest nou model agroalimentari que integra agricultura, ramaderia, agroindústria i energies renovables en un únic espai i fomenta la sostenibilitat en tots els àmbits, mediambiental, econòmic i social”.

El conseller delegat i cofundador d’Ametller Origen, Josep Ametller, ha recollit el premi i ha agraït als membres del jurat el reconeixement públic a l’Agroparc Penedès. “Tenim al davant un gran repte i, com empresa que aposta decididament per la sostenibilitat, fa anys que hi treballem per aportar una solució que sigui eficient i sostenible. L’Agroparc Penedès representarà  la simbiosis entre l’agricultura extensiva, l’agricultura tecnificada, la ramaderia, l’agroindústria i la generació d’energies renovables. Un canvi de paradigma en el sector alimentari, tot prioritzant l’eficiència energètica, la minimització de la petjada hídrica i de carboni, l’ús de múltiples fonts d’energies renovables i una mobilitat 100% lliure d’emissions”, ha explicat Ametller.

El premi, que compta amb el patrocini de Caixa d’Enginyers, té una dotació econòmica de 1.000€ que Ametller Origen donarà a Càritas.

 Primer districte agroindustrial d’energia positiva i CO2 negatiu

L’Agroparc Penedès s’ubicarà a la zona nord de l’Alt Penedès, entre els termes municipals de Gelida i Sant Llorenç d’Hortons, en un terreny de 258 hectàrees. Basat en la circularitat dels processos, serà el primer districte agroindustrial d’energia positiva i CO2 negatiu amb el qual s’evitarà l’emissió de 1400 tones de CO2 a l’any, contribuint a la consecució dels objectius del Pacte Verd Europeu.

Tanmateix, Ametller Origen vol impulsar també  un centre de formació i recerca, amb convenis amb universitats locals i internacionals, per formar els tècnics agrícoles del futur i impulsar la sostenibilitat en el sector agrari. “Volem que l’Agroparc Penedès esdevingui un demostratiu que posteriorment es pugui escalar a tot el país”, ha afirmat Josep Ametller.