Són una de les primeres fruites de pinyol de les quals podem gaudir i s’ha d’aprofitar perquè la seva temporada és força curta: parlem de les cireres, una fruita deliciosa i molt apreciada per tothom. A continuació t’expliquem com les cultivem perquè siguin tan bones i les puguis gaudir en el seu punt òptim de sabor. Atent!
Un contrast tèrmic per un bon sabor
A Ametller Origen comptem amb un total de 104 hectàrees de camps propis de cireres, en 12 de les quals tenim arbres molt joves sense producció, distribuïts entre el Penedès, Múrcia i Soria. Una de les principals característiques d’aquestes zones és la seva alçada, per sobre dels 300 metres, el que ens aporta una temperatura més baixa a la nit i, per tant, un contrast tèrmic que va molt bé per la cirera quan madura.
D’altra banda, treballem amb famílies pageses associades que tenen el mateix amor per la terra que nosaltres i amb les quals compartim informació i coneixements sobre tècniques de cultiu per garantir fruites i verdures amb el màxim sabor i nutrients i un baix impacte ambiental, sempre seguint els nostres estàndards de qualitat. En el cas de les cireres, aquestes famílies tenen els cultius situats a Aragó, on cultiven diferents varietats de cireres més tardanes.
Collir-les cap endarrere i sempre amb el mànec
La collita de les cireres és una feina laboriosa, perquè les collim una a una i ho fem amb molt de compte per no fer-les malbé. El secret dels nostres pagesos és collir-les cap endarrere i sempre amb el mànec perquè es conservin millor. Tal i com expliquen, les cullen sempre a primera hora del matí o a última hora del vespre i, posteriorment, donat que és una fruita altament perible, se sotmet a un procés d’hydrocooling, és a dir, un sistema de refredament ràpid que consisteix en mullar-les per mantenir les cireres fresques i en bon estat abans que arribin a botiga. En menys de 24 hores te les portem del camp a la teva botiga habitual perquè les puguis gaudir en el seu punt màxim de sabor.