Són les reines de la temporada: les carxofes. A més de saludables són delicioses i molt versàtils. De totes maneres, sovint sorgeix el dubte de com han de cuinar-se les carxofes de manera fàcil perquè quedin toves i no et donin molta feina. T’ho expliquem en menys d’un minut!

Carxofes al microones o bullides

Una forma súper senzilla de cuinar les carxofes és al micro. Treu les fulles exteriors, que són les més dures, tala la tija i, si vols, talla-les per la meitat o deixa-les senceres. Posa-les en un plat, afegeix un rajolí d’oli, una mica de sal i pebre, i posa-les al micro, aproximadament, durant 10 minuts a màxima potència.

Una altra opció és bullir-les. Segueix els passos anteriors i posa-les a bullir durant uns 15-20 minuts. Després amaneix-les i ja estan llestes per menjar! Si vols, també pot passar-les per la paella, volta i volta; ja veuràs que bones!

Altres maneres de cuinar aquesta hortalissa

A la brasa, confitades, arrebossades. Si una cosa bona té la carxofa és que és molt versàtil i es pot preparar de moltes formes diferents i et pot servir d’acompanyament d’una gran varietat de plats. 

Com et comentàvem, les carxofes confitades també són ideals i molt senzilles de preparar. Apunta!

  • Neteja les carxofes, traient les primeres fulles i la tija.
  • Talla-les i posa-les dins d’una olla i cobreix-les amb oli d’oliva verge.
  • Deixa-les a l’olla a baixa temperatura durant una hora i mitja o dues.
  • Deixa-les refredar. Guarda-les en un pot amb l’oli per damunt.

Si prefereixes unes carxofes cruixents, les arrebossades són la teva opció. Així es preparen:

  • De nou, neteja-les, treu les fulles exteriors i talla-les
  • Bat un ou i afegeix-hi farina. Submergeix els trossos de carxofa.
  • Prepara una paella amb l’oli calent i fregeix les carxofes.
  • Una vegada estiguin fetes, posa-les damunt d’un paper de cuina per absorbir una mica l’oli i ja estan llestes per a consumir.

Descobreix en el nostre receptari les millors receptes amb carxofa!

A la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online, trobaràs les carxofes més fresques i tendres, directes dels nostres camps. Gaudeix-les!