Amants de la pizza, esteu en el lloc adequat! Coincidint amb el Dia Mundial de la Pizza, que se celebra aquesta setmana, dediquem aquest post a un dels menjars més famosos, desitjats i deliciosos del món sencer. I tu, ets del team massa fina o massa gruixuda? Blanca o amb tomàquet? Yummy, només pensar en pizza, se’ns fa la boca aigua! I si t’estàs preguntant si la pizza pot formar part d’una dieta saludable i gaudir d’aquest plat, la resposta és sí, ja que triant bé els ingredients pot contenir tots els grups d’aliments necessaris del plat saludable: farinacis, proteïnes i verdures i hortalisses.

Per gaudir d’una pizza saludable, has de tenir en compte:

  • La base (farinaci) integral: sempre que puguis tria la massa integral; existeixen una infinitat de farines integrals, així que pots anar variant.
  • Una mica de proteïna: afegeix a la teva pizza tonyina o un ou o uns dauets de pollastre o talls fins de gall dindi. No tot de cop, trien un d’ells!
  • La pizza amb verdures! Som fans de la pizza amb verdures (el tomàquet de base, gairebé no compta J tret que sigui 100% natural). Com més colors millor! Afegeix uns xampinyons, unes rodanxes finetes d’albergínia, tires de pebrot, una mica de ceba o uns dauets de carabassó. Una altra idea és acabar la teva pizza amb una mica de ruca per damunt o canonges. Deliciosa!

 Amb què acompanyar una pizza?

La millor opció per acompanyar la teva pizza és sempre una amanida. I et preguntaràs, per què? Doncs perquè un plat que sigui saludable ha de tenir, com t’hem comentat, els tres grups d’aliments que hem enumerat, però en major quantitat verdures i les hortalisses. Així que és necessari que a més de les verduretes que puguis afegir a la pizza, l’acompanyis amb:

– Una amanida de cogombre i pastanaga

– Una fulles d’enciam i brots

– Una amanida de tomàquet i ceba

Una altra opció, per als dies de més fred, són les cremes de verdures.

Massa romana vs massa napolitana

Estem segurs que has sentit parlar d’aquests dos tipus de base. Però, saps quina és la diferència? Doncs bé, la massa romana és més fineta i cruixent, mentre que la napolitana és una mica més gruixuda, especialment les vores, i més elàstica (per tant, menys cruixent). Amb quina de les dues et quedes?

5 curiositats sobre la pizza

Creus que ho saps tot sobre la pizza? Ho comprovarem! A continuació t’expliquem cinc curiositats perquè t’acabis convertint en tot un expert.

  • La pizza és un dels menjars més consumits a tot el món
  • Només existeix una pizza amb denominació d’origen, que és la pizza napolitana
  • La pizza més llarga del món, ostenta el rècord Guinness, es va preparar a Los Angeles l’any 2007. Mesurava un total d’1,93 quilòmetres
  • Segons expliquen, el nom de pizza Margarita és en honor de la reina italiana Margarita de Savoia. Un xef va preparar una pizza amb els colors de la bandera italiana (verd, vermell i blanc) i la va batejar amb el nom de la reina
  • Encara que el bressol de la pizza és Itàlia, els EUA és el país on més pizza es consumeix

Les millors pizzes en Ametller Origen

No tens temps de preparar una pizza? Cap problema. A Ametller Origen tenim les millors pizzes! De massa fina, de massa gruixuda, amb tomàquet o blanca i amb tota mena d’ingredients. Només provar les nostres pizzes, començaràs a parlar amb accent de Nàpols. També tenim les pizzes dels Fratelli Colombo, elaborades amb ingredients 100% naturals i sense conservants.

Troba les millors pizzes a la teva botiga habitual Ametller Origen o a la botiga online. T’encantaran!