Original dels Alps Suïssos, la raclette és un formatge de pasta premsada elaborat amb llet de vaca crua i acompanyat d’altres ingredients com patates i embotits. Aquest plat és típic d’hivern, perquè al ser calent és ideal per combatre el fred. T’animes a preparar una deliciosa raclette? A continuació, t’expliquem com preparar-la.

Quina mena de formatge és la raclette?

D’aroma suau i textura cremosa, el formatge de raclette arriba a pesar entre 6 i 8 quilos que, posteriorment, es fon en petites porcions. Aquest formatge procedeix del cantó suís de Valais i té denominació d’origen protegida.

Com preparar-la?

Actualment, existeixen màquines de petites dimensions per fer la raclette. Es tracta de posar els trossets de raclette a sobre les planxes i esperar que es fonguin. Un cop estiguin llests es barregen amb altres ingredients com pa, verdures o embotits. Tradicionalment, com és lògic no es feia així. El sistema original consistia a fondre el formatge al foc de llenya.

Amb quins ingredients acompanyar la raclette?

Les tres opcions més habituals seguint la tradició suïssa són: les patates cuites, els cogombres en vinagre i les cebetes. De totes maneres, amb els anys, la recepta ha anat evolucionant i és habitual acompanyar la raclette de verdures saltades, pa torrat o embotits. Mil opcions per llepar-se els dits!

Finalment, i per al maridatge, la tradició diu que la raclette s’ha d’acompanyar d’un vi blanc lleuger. Us proposem el Vi blanc Floral Ametller D.O. Penedès, un vi blanc jove elaborat amb Moscatell i Sauvignon blanc. I tu, com acompanyes la raclette?

A la teva botiga habitual i a la botiga online Ametller Origen ho trobaràs tot per preparar una raclette per llepar-se’n els dits!