Sabies que les beines de la mongeta tendra normalment mesuren entre 10 i 13 cm de llarg? A més, aquestes beines poden ser planes o arrodonides i de diferents colors, verds, jaspiades de rosa, grogues, encara que en la majoria dels casos són de color verd. Curiós, oi? Si vols saber més coses sobre aquesta hortalissa de la família de les lleguminoses, no pots perdre’t el següent post!
Principals beneficis de la mongeta tendra
Aquesta hortalissa destaca per ser una font de vitamina C, un potent antioxidant, folats, uns components presents en la majoria de verdures i hortalisses de color verd intens i que contribueixen a la formació normal de les cèl·lules i betacarotens, que també actuen com a antioxidant. Així mateix, i respecte als minerals, la mongeta tendra destaca per ser font de iode, dins del grup dels vegetals: es calcula que una ració de mongeta tendra equival al 42% de les ingestes recomanades al dia per a un home i el 53% per a una dona.
A més, conté petites quantitats de compostos polifenòlics, uns pigments que també destaquen per la seva funció antioxidant. Finalment, com la majoria de fruites, verdures i hortalisses conté una quantitat important de fibra.
En resum, podem afirmar que la mongeta tendra és un aliment que, gràcies a tots els seus beneficis, ajuda a les nostres cèl·lules a mantenir-se joves i sanes. Així que ja ho saps, a menjar mongeta tendra!
Ideals a qualsevol època de l’any
Si bé és cert que la forma més habitual de menjar aquesta hortalissa és bullida amb patata, la mongeta tendra és molt més versàtil; és més, pot ser ideal també en temporades més caloroses.
Així doncs, pots provar altres receptes, com unes mongetes saltades amb una mica de pernil i un toc d’all, o una crema o un puré calentó de mongetes o un gratinat de mongetes tendres. Quan faci més calor, pots preparar amanides fredes amb mongetes o un niu amb tomàquet i tonyina o uns rotllets amb salmó fumat. Sembla mentida que una verdura doni per a tant, oi?
Això sí, sempre que consumeixis mongetes, assegura’t que siguin ben fresques i tendres. I et preguntaràs, com ho puc saber? Doncs ben fàcil: agafa la beina i amb les mans parteix-la per la meitat. Si es trenca fàcilment i sents un soroll com ‘crec’, estan perfectes!