És saludable la pizza?

Amants de la pizza, esteu en el lloc adequat! Coincidint amb el Dia Mundial de la Pizza, que se celebra aquesta setmana, dediquem aquest post a un dels menjars més famosos, desitjats i deliciosos del món sencer. I tu, ets del team massa fina o massa gruixuda? Blanca o amb tomàquet? Yummy, només pensar en pizza, se'ns fa la boca aigua! I si t'estàs preguntant si la pizza pot formar part d'una dieta saludable i gaudir d'aquest plat, la resposta és sí, ja que triant bé els ingredients pot contenir tots els grups d'aliments necessaris del plat saludable: farinacis, proteïnes i verdures i hortalisses.

Per gaudir d'una pizza saludable, has de tenir en compte:

  • La base (farinaci) integral: sempre que puguis tria la massa integral; existeixen una infinitat de farines integrals, així que pots anar variant.
  • Una mica de proteïna: afegeix a la teva pizza tonyina o un ou o uns dauets de pollastre o talls fins de gall dindi. No tot de cop, trien un d'ells!
  • La pizza amb verdures! Som fans de la pizza amb verdures (el tomàquet de base, gairebé no compta J tret que sigui 100% natural). Com més colors millor! Afegeix uns xampinyons, unes rodanxes finetes d'albergínia, tires de pebrot, una mica de ceba o uns dauets de carabassó. Una altra idea és acabar la teva pizza amb una mica de ruca per damunt o canonges. Deliciosa!

 Amb què acompanyar una pizza?

La millor opció per acompanyar la teva pizza és sempre una amanida. I et preguntaràs, per què? Doncs perquè un plat que sigui saludable ha de tenir, com t'hem comentat, els tres grups d'aliments que hem enumerat, però en major quantitat verdures i les hortalisses. Així que és necessari que a més de les verduretes que puguis afegir a la pizza, l'acompanyis amb:

- Una amanida de cogombre i pastanaga

- Una fulles d'enciam i brots

- Una amanida de tomàquet i ceba

Una altra opció, per als dies de més fred, són les cremes de verdures.

Massa romana vs massa napolitana

Estem segurs que has sentit parlar d'aquests dos tipus de base. Però, saps quina és la diferència? Doncs bé, la massa romana és més fineta i cruixent, mentre que la napolitana és una mica més gruixuda, especialment les vores, i més elàstica (per tant, menys cruixent). Amb quina de les dues et quedes?

5 curiositats sobre la pizza

Creus que ho saps tot sobre la pizza? Ho comprovarem! A continuació t'expliquem cinc curiositats perquè t'acabis convertint en tot un expert.

  • La pizza és un dels menjars més consumits a tot el món
  • Només existeix una pizza amb denominació d'origen, que és la pizza napolitana
  • La pizza més llarga del món, ostenta el rècord Guinness, es va preparar a Los Angeles l’any 2007. Mesurava un total d’1,93 quilòmetres
  • Segons expliquen, el nom de pizza Margarita és en honor de la reina italiana Margarita de Savoia. Un xef va preparar una pizza amb els colors de la bandera italiana (verd, vermell i blanc) i la va batejar amb el nom de la reina
  • Encara que el bressol de la pizza és Itàlia, els EUA és el país on més pizza es consumeix

Les millors pizzes en Ametller Origen

No tens temps de preparar una pizza? Cap problema. A Ametller Origen tenim les millors pizzes! De massa fina, de massa gruixuda, amb tomàquet o blanca i amb tota mena d'ingredients. Només provar les nostres pizzes, començaràs a parlar amb accent de Nàpols. També tenim les pizzes dels Fratelli Colombo, elaborades amb ingredients 100% naturals i sense conservants.

Troba les millors pizzes a la teva botiga habitual Ametller Origen o a la botiga online. T'encantaran!


Què es menja a Dijous Gras?

Dijous Gras o dijous llarder se celebra enguany el 8 de febrer. Però, saps exactament què significa, quina és la tradició i el menjar típic d’aquest dia? No et preocupis perquè en el següent post resolem tots els teus dubtes i t'expliquem què pots preparar segons la tradició.

Així doncs, Dijous Gras és el primer dia de Carnestoltes (nom procedent del llatí carn levare, abandonar la carn) i era la setmana en què la gent aprofitava per menjar, especialment carn, perquè a la setmana següent amb l'inici de Quaresma estava prohibit menjar determinats aliments. D'aquesta manera, Dijous Gras era una festivitat de comiat de la carn i una preparació per a 40 dies d'abstinència (Quaresma).

Menjar típic de Dijous Gras

Llarder procedeix del llatí ‘lardus’ que significa greix, és a dir, fa referència a tot aquell menjar més greixós, com la carn de porc i els aliments més calòrics. De totes maneres, en funció de la zona d'Espanya es mengen uns plats o altres. A Catalunya, durant Dijous Gras, és tradició menjar ous, en forma de truita, botifarra d'ou, un embotit típic de color groc, o la famosa i boníssima coca de llardons. Deliciós!

Celebra Dijous Gras amb Ametller Origen

A Ametller Origen som fans de les tradicions! Per això tenim tots els productes per celebrar dijous gras. Botifarra d'ou, botifarra d'ou amb espinacs, botifarra d'ou amb fregit de sobrassada i, fins a, botifarra d'ous estrellats amb patates xips i encenalls d'ibèric. A més, hem creat la truita més original, la de mongetes i botifarra. T'atreveixes a provar-la? Ah, i no se'ns oblida, també tenim la millor coca de llardons, una versió amb pinyons i una altra amb ametlles. Amb quina et quedes?

Troba tots els productes per celebrar Dijous Gras a la teva botiga Ametller Origen habitual o a la botiga en línia


Quin és l'origen de les croquetes?

Està clar que les croquetes són un dels plats més apreciats de la nostra gastronomia. Qui pot resistir-se a aquesta delícia culinària? De rostit, de pollastre, de bolets i d'una infinitat més de sabors, són ideals per a l'hora de l'aperitiu, a l'hora de dinar o sopar. Sempre venen de gust unes croquetes! En el següent post t’expliquem quin és origen de les croquetes i altres curiositats sobre aquest menjar.

Qui va inventar les croquetes?

Si bé és cert que són un plat molt arrelat al nostre país i que, sovint, pensem que és un invent espanyol, les croquetes van néixer a França. El seu nom procedeix del verb francès croquer, que significa cruixir i de la variant en femení i diminutiu croquete, que es podria traduir com alguna cosa així com ‘cruixenteta’.

D'altra banda, el que no és clar és l'any de la seva invenció. De totes maneres, es diu que daten del segle XIV o del segle XV, encara que no van arribar a Espanya fins al segle XIX.

Si vols saber quin és el truc final per a fregir correctament les croquetes, llegeix aquest article del blog!

4 curiositats sobre aquesta menjar

  • Les reines de l'aprofitament: encara que existeixen inimaginables ingredients per preparar croquetes, les més típiques són les que aprofiten les sobres del brou o del rostit. Una recepta compromesa amb el 0% malbaratament alimentari i deliciosa. Què més es pot demanar?
  • Més de 7.000 M de croquetes a l'any: segons l'Associació Espanyola de Fabricants de Plats Preparats (Asefapre), l'any passat es van consumir a Espanya més de 7.162 milions de croquetes.
  • El Rècord Guinness de menjar croquetes: doncs el té un basc, que l'any 1936 es va menjar, en un dia, 236 croquetes. Al·lucinant, oi?
  • Croquetes dolces: Si bé és cert que la “versió oficial” de croquetes és salada, també existeixen receptes de croquetes dolces; ho sabies? Croquetes de xocolata, de plàtan o pera i fins d'arròs amb llet.

Fan de les croquetes, en Ametller Origen estàs d'enhorabona. A la teva botiga habitual i a la botiga en línia podràs trobar totes les varietats de croquetes que vulguis, elaborades artesanalment, i també les del cuiner Nandu Jubany. Gaudeix-les!