Per què són tan dolces i sucoses les nostres taronges?
La taronja és, sens dubte, una de les fruites protagonistes de l'hivern. De polpa carnosa i sucosa, en funció de la varietat pot ser més dolça o una mica més àcida. Si t'agraden les taronges, ara estan en el seu millor moment!
El secret de les nostres taronges de collita pròpia
Per aconseguir unes taronges dolces i sucoses, és molt important la manera com les recol·lectem. Aquest és el nostre secret més ben guardat! Seguim una tècnica pròpia per assegurar-nos que totes les nostres taronges siguin dolces i puguis delectar-te amb aquesta fruita. La nostra tècnica de maneig consisteix a passar fins a quatre vegades per un mateix arbre per recol·lectar les taronges en el seu punt òptim de maduració; i és que no totes maduren al mateix temps ni de la mateixa manera.
- Durant la primera passada, recollim les taronges que es troben a la part més alta de l'arbre, a la copa, que són les que han rebut més hores de sol.
- A la segona passada, recol·lectem les de la part de baix del taronger.
- A la tercera passada, recollim les taronges de l'altra cara de l'arbre.
- Finalment, durant la quarta passada, recol·lectem les que estan a l'interior del taronger, que són les que reben menys hores de sol.
https://www.youtube.com/watch?v=vVnhkiq_lAI
Aquesta tècnica ens garanteix unes taronges dolces i sucoses, ja que maduren a l'arbre.
3 trucs per identificar una bona taronja
Amb aquests tres trucs aprendràs a veure quan tens una bona taronja entre mans. Pren nota:
- Major pes, més dolçor: Per què? Doncs perquè té més suc i això indica un sabor més dolç. Així que ja ho saps, a pesar les taronges.
- Pell fina: és un indicador que tindrà molt de suc.
- Que tingui l'etiqueta 12H: aquesta etiqueta ens serveix per identificar les taronges que reben 12 hores de llum solar al dia i, per tant, són més dolces i sucoses.
Quins beneficis té la taronja per a la salut?
- Font de vitamina C: estem segurs que això ho sabies, perquè és vox populi que les taronges ens aporten aquesta vitamina. Més concretament, una taronja de grandària mitjana aporta, aproximadament, uns 82 mg d'aquesta vitamina. A més, la taronja és la fruita de la família dels cítrics amb més quantitat de vitamina C. Aquesta vitamina és un potent antioxidant i t'ajuda amb els refredats i infeccions.
- Betacarotens: és un pigment que es converteix en vitamina A quan entra al cos i t'ajuda a mantenir les teves cèl·lules sanes. Els betacarotens són els responsables del color taronja de les taronges, les mandarines, les pastanagues o les carbasses.
- Vitamina B: que ajuda al teu sistema nerviós.
- Minerals com el magnesi, el potassi i el seleni.
- Fibra: ajuda a regular el teu trànsit intestinal i mantenir una microbiota sana.
Sabies que part de la fibra de la taronja es troba en la part blanca de la taronja, aquella que queda entre la pell i els grills?
Què es pot cuinar amb taronja?
La forma més habitual de menjar-se una taronja és crua com a postres o bé per esmorzar o berenar en forma de suc. Has de saber que si et prepares un suc, aquest quasi no conté fibra i té menor quantitat de vitamines i minerals en comparació amb la taronja sencera.
Així mateix, aquest cítric és ideal per a receptes dolces, com pastissos, púdings, gelats o un deliciós i original tiramisú, però també per a receptes salades com, per exemple, cuixes de pollastre amb poma, taronges i panses, salmó a la planxa amb salsa de taronja o una amanida amb trossets de taronja.
Lluitem contra el malbaratament alimentari
Des d’Ametller Origen lluitem contra el malbaratament alimentari: per això, aquelles taronges que presenten imperfeccions a la pell, no les rebutgem, perquè el seu sabor és òptim i estan perfectes per al seu consum. No et deixis enganyar per les aparences i consumeix aquelles que puguin tenir alguna taca o ser menys llises!
D'altra banda, si ho vols aprofitar tot de la taronja, t'animem a guardar la pell en un tupper i utilitzar-la ratllada per preparar pastissos, fer granola casolana o fins a tires dins d'una infusió. Tres idees per a un 0% malbaratament!
A Ametller Origen tenim les millores taronges: les més dolces i sucoses. Gaudeix-les sempre que vulguis!
Les sardines en llauna tenen els mateixos beneficis que les sardines fresques?
Coneixes els beneficis de les sardines? Aquest peix, que pertany al grup dels peixos blaus, es caracteritza per tenir un alt contingut en greix, principalment de la família Omega 3. De fet, comparades amb altres peixos blaus, les sardines són dels peixos que tenen més contingut d’Omega 3. Una ració de sardines (125g) quasi cobreix el 100% de les necessitats de consum de greixos que es recomanen en un dia.
Tot i que pugui semblar contradictori, has de saber que tant les sardines en llauna com les sardines consumides fresques tenen els mateixos beneficis. Tot i això, les sardines en llauna són més riques en calci. Vols saber-ne el perquè?
Per què les sardines en llauna tenen més calci que les fresques?
Una sardina fresca conté, aproximadament, uns 50 mg de calci per cada 100 grams. En canvi, les sardines en llauna –sempre que es conservi l’espina-, en tenen entre 200 mg i 250 mg. La raó es troba en el tractament tèrmic al qual se sotmet la sardina per fer la conserva, que fa que l’espina s’estovi i una part del calci passi a la carn. A més, les sardines contenen també vitamina D, imprescindible perquè el calci s’absorveixi de manera òptima pels teus ossos. I recorda menjar-te sempre que puguis l’espina!
8 beneficis de les sardines en llauna
- El seu alt contingut en proteïnes contribueix a un bon desenvolupament muscular i del sistema immunitari.
- La vitamina B3, per la seva banda, no només contribueix a reduir el colesterol, sinó que també destaca pel seu paper preventiu en malalties com l'artritis
- Pel que fa a la vitamina B12, també coneguda com a cobalamina, juga un paper rellevant en la protecció cardiovascular, en la prevenció d’algunes anèmies i, a més, exerceix un paper crucial en la producció de substàncies químiques cerebrals que poden ajudar a reduir el risc de depressió.
- L'alt contingut de calci a les sardines contribueix significativament a millorar la qualitat dels ossos.
- El iode present en aquest peix ajuda a regular el nivell d'energia i el funcionament cel·lular, enfortint no només la salut interna, sinó també l'aparença de cabell, pell i ungles.
- La vitamina D, una vitamina que contribueix en la millora del sistema immune, es destaca a les sardines en conserva. La Vitamina D també se la relaciona amb la prevenció d’alguns tipus de càncer
- A més, el fòsfor a les sardines afavoreix la salut òssia i dental, manté l'equilibri del PH de la pell i millora funcions biològiques cerebrals, destacant-ne el paper integral en el benestar general.
- Finalment, els àcids grassos omega-3 presents a les sardines en llauna, comuns als peixos blaus, són reconeguts pels efectes beneficiosos per a la salut cardiovascular, gràcies a les seves propietats antiinflamatòries i anticoagulants.