Sense cap mena de dubte, la síndria és una de les fruites més apreciades a l’estiu; no només per la seva dolçor, sinó també perquè és molt refrescant i hidratant, i és que és la fruita que més quantitat d’aigua conté, concretament un 95%. A Ametller Origen tenim una manera concreta de cultivar i collir que ens permet oferir-te les síndries més bones i dolces. Vols saber on i com les cultivem? T’ho expliquem:

Camps propis a Camarles i a Múrcia

Actualment, tenim 36 hectàrees de camps propis on cultivem sindrieres, situades a Camarles, a les Terres de l’Ebre, i Murcia. Perquè te’n facis una idea, la sindriera és una planta enfiladissa, amb tiges molt llargues i velloses, de flors grogues i que es va expandint per terra. Així doncs, les plantes es van barrejant les unes amb les altres, de forma que les síndries queden amagades a sota de les mates i, a primera vista, no són fàcils de veure, perquè tenen el mateix color verd que les plantes.

Collita en el punt òptim de maduració

Durant el cultiu de les síndries, i amb l’objectiu de protegir-les de les altes temperatures, en fem un seguiment diari per assegurar-nos que ni es fan malbé ni es cremen. Tanmateix, i perquè les puguis gaudir quan són més bones, sempre les collim en el seu punt òptim de maduració. I com sabem quan estan millor? Doncs ens fixem en la tija que està unida a la síndria; si encara té pèls, vol dir que està verda, si no en té, vol dir que ja està madura. A més, aquells fruits que ja estan a punt per collir, ens assegurem de no regar-los el dia abans, perquè no tinguin tanta aigua i, per tant, siguin més cruixents i bons.

Ara que ja saps com cultivem les síndries, gaudeix-les tant com nosaltres cultivant-les!