Com et vam explicar en un post anterior, existeixen més de 100 varietats de tomàquets i una de les més conegudes és el tomàquet cor de bou. De totes maneres, si et preguntem ara ràpidament quina forma té o quin és el seu sabor o la millor forma de menjar-te’l, sabries respondre? No et preocupis, estem aquí per explicar-te tot el que has de saber sobre aquesta varietat.

Quina forma té aquest tipus de tomàquet?

Els cor de bou es caracteritzen per la seva forma arrodonida i amb diversos solcs. De mida grossa, aquesta varietat de tomàquet pot arribar a pesar fins a mig quilo. Al·lucinant, oi? És per aquest motiu que rep el nom de cor de bou.

Quin és el sabor i textura del tomàquet cor de bou?

Dolç, sucós i aromàtic; així és aquest tomàquet. Una autèntica delícia per al paladar. Respecte a la seva textura, és molt carnós, amb molta polpa i molt poques llavors. Se’t fa la boca aigua com a nosaltres?

 Usos culinaris del cor de bou

De la mateixa manera que el tomàquet Monterosa, el tomàquet cor de bou és ideal per menjar amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra i un polsim de sal i pebre. I és que té un sabor tan bo que no et farà falta res més per acompanyar-lo. Així mateix, pots preparar un tàrtar de tomàquet amb préssecs, figues i altres fruites.

 Si vols una recepta una mica més original, no et preocupis perquè la tenim. El Cintet t’explica al següent vídeo com preparar un deliciós tomàquet cor de bou amb ensaladilla russa i niu de mongetes verdes:

https://www.youtube.com/watch?v=ocWA_Hs9MDk&list=PL_it555ubt2TsAIo7GfUSLAGosVikzqzA&index=5

Beneficis d’aquesta varietat de tomàquet

No ens cansarem de repetir les grans propietats dels tomàquets. Siguis fan d’una o una altra varietat, has de saber que, encara que variïn de forma o sabor, els seus beneficis són sempre els mateixos.

Són una font molt important d’antioxidants, especialment gràcies al seu elevat contingut en vitamina C. A més a més, els tomàquets també contenen vitamina A, vitamina B, betacarotens i licopè. Tanmateix, contenen dos minerals molt importants per al teu organisme: fòsfor i potassi i com totes les verdures tenen fibra. Així que ja ho saps, a menjar tomàquets!

Prova el nostre tomàquet cor de bou, collit als nostres camps del Maresme i recol·lectat en el seu punt òptim de maduració. El trobaràs a la teva botiga habitual i a la botiga online d’Ametller Origen. Gaudeix-los!