El bacallà és un peix de mida mitjana, molt saborós i de fàcil digestió, a més de ser superversàtil a la cuina: el pots cuinar al forn, a la planxa, fer bunyols o croquetes. En el següent article t’expliquem per què és tan saludable el bacallà i quin tipus de peix és. Som-hi!

5 propietats del bacallà

Pren nota, aquestes són les propietats d’aquest peix:

  • Conté àcids omega-3: es tracta d’un greix saludable que aporta molts beneficis com el de mantenir el cor sa, enfortir les neurones i tenir un efecte antiinflamatori
  • Conté proteïnes d’alt valor biològic
  • Font de seleni i fòsfor: perquè et facis una idea, una ració de bacallà aporta el 39% de la ingesta necessària de fòsfor en un adult.
  • Vitamines del grup B: especialment, B6 i B12

Quin tipus de peix és?

El bacallà és un peix blanc, és a dir, conté una quantitat més petita de greixos saludables omega-3 respecte a altres peixos i, per aquest motiu, es classifica dins dels peixos blancs o magres. En aquest grup també trobem altres espècies com el lluç, el rap o el llenguado, per exemple.

 D’on és típic el bacallà?

El bacallà és un peix que habita en aigües fredes salades, especialment a l’oceà Atlàntic, i els exemplars que rebem al nostre país procedeixen, principalment, de països del nord, com Dinamarca, Noruega o Islàndia.

Troba el millor bacallà procedent d’Islàndia a la teva botiga habitual Ametller Origen o a la botiga en línia. Troba-ho a lloms, en forma de carpaccio, esqueixat o en crema per a untar. Amb quin et quedes?