L’oli d’oliva és un aliment clau en la nostra dieta: no només perquè dona sabor a les nostres amanides, cremes, peixos, carns i a tots els plats, sinó perquè és supersaludable i beneficiós per a la salut. En el següent article t’expliquem què és l’oli de primera premsada i quins tipus d’olis existeixen. Pren nota!

Què és l’oli de primera premsada?

L’oli de primera premsada és el de les primeres olives de la temporada i aquestes es premsen una única vegada. Si aquest oli no es filtra es coneix com a oli de raig. El resultat és un oli de color molt més fosc, tirant a verd (perquè té més clorofil·la), i un sabor més fort i una mica afruitat. Així mateix, pot presentar una textura més densa i, en el cas de l’oli de raig, com que no estar filtrat, pot tenir algunes petites restes d’oliva. Si et fixes en l’ampolla, veuràs com a la part inferior queden algunes restes de matèria sòlida. L’oli de primera premsada d’oliva és ideal per a amanir el pa i els teus plats, a causa del seu intens sabor. T’encantarà!

Tipus d’oli d’oliva

A continuació et comptem quins són els tipus d’oli d’oliva que existeixen:

  • Oli d’oliva verge extra: s’obté de les olives i, únicament, s’aconsegueix mitjançant procediments mecànics. És l’oli de més qualitat amb unes propietats sensorials (aroma i sabor) excepcionals i sense defectes, i amb totes les vitamines i substàncies antioxidants de les olives.
  • Oli d’oliva verge: igual que l’anterior, s’obté de les olives i, únicament, mitjançant processos mecànics. Així mateix, també conserva totes les vitamines i substàncies antioxidants de les olives, però sensorialment és menys excepcional que l’oli d’oliva verge extra.
  • Oli d’oliva: es tracta d’una mescla d’olis d’oliva refinats i olis d’oliva verges. Conté menys vitamines i substàncies antioxidants que en els dos casos anteriors, perquè es perden durant els tractaments de refinació.

Ara que ja ho saps tot sobre l’oli d’oliva, no dubtis a incorporar-lo de manera diària en la teva dieta. A la teva botiga habitual Ametller Origen o a la botiga en línia trobaràs diferents denominacions d’origen. Gaudeix-los!