El porro pertany al gènere Allium i una de les característiques principals d’aquesta hortalissa, tan versàtil i deliciosa, és que forma bulbs subterranis a la tija. A continuació t’expliquem on cultivem els nostres porros, quines tècniques de cultiu utilitzem i com els collim. També t’explicarem quina és la part del porro que és comestible i quins són els principals beneficis. Segueix llegint!

15 hectàrees a les Terres de l’Ebre

Actualment, a Ametller Origen tenim camps de porros a les Terres de l’Ebre, en un total de 15 hectàrees. Els porros que ara comencem a collir, els vam plantar a l’estiu, entre finals de juny, juliol i agost, i els collirem fins ben entrada la primavera, entre mitjans i finals de maig i fins a principis de juny.

Vols saber quina és la part comestible del porro? No et perdis aquest article del blog!

Calcem els porros i els collim amb màquines

A mesura que els porros van creixent, els calcem un cop a la setmana, és a dir, els cobrim de terra amb l’objectiu que creixin rectes i llargs i tinguin més part blanca. Aquesta tècnica és la mateixa que s’usa en el cas dels calçots perquè s’allarguin.

Pel que fa al rec, utilitzem la tècnica gota a gota i a l’hora de collir-los ho fem amb una màquina, a diferència d’altres fruites i hortalisses que ho fem manualment. El principal motiu pel qual arrenquem els porros amb l’ajuda d’una màquina és que estan calçats per uns 20 centímetres de terra i, manualment, és molt complicat. Un cop la màquina els ha arrencat, els porros passen per una cinta automàtica i els hi anem traient la terra. Posteriorment, els encaixem i els triem manualment és a dir, en traiem les fulles seques i retallem una mica les fulles verdes per enviar-los, en menys de 24 hores, a les nostres botigues.

Troba els porros més frescos i deliciosos a la teva botiga Ametller Origen habitual o a la botiga online i gaudeix-los!