Has sentit a parlar sobre la pitahaia, el litxi o el maracujà? Per si no ho sabies, aquests noms fan referència a diferents fruites exòtiques. Si bé és cert que no són molt famoses al nostre país, es converteixen en les protagonistes durant les festes nadalenques. I és justament perquè no són habituals en el nostre dia a dia, que durant Nadal s’incorporen a les nostres taules, perquè són un producte especial per a tots nosaltres. Vols saber quines són? Pren nota!

Aquestes són les 5 fruites exòtiques que has de conèixer

  1. Pitahaia: També coneguda com a fruita del drac, és un cactus que té un fruit de pell rosa o groga i per dins és blanc amb llavors negres. El més curiós d’aquesta fruita tropical és que la pell té escates. El seu sabor és dolç amb un punt àcid.
  2. Maracujà o fruita de la passió: Per fora és de color granat o groc, de pell gruixuda, i per dins té una part gelatinosa amb llavors comestibles.
  3. Litxi: El litxi és una fruita procedent d’un arbre d’origen xinès. El fruit és petit, de color vermell apagat per fora i blanc i carnós per dins. És també dolç i una mica àcid.
  4. Papaia: Aquesta fruita segur que et sona; de manera oval, taronja per fora i de color taronja virolat per dins amb llavors negres. El seu sabor recorda a l’albercoc.
  5. Physalis: És com un tomàquet cherry, però amb la diferència que és una fruita i de color taronja. Està cobert per unes fulles fines de color marró pàl·lid.

Vols saber quines receptes preparar amb aquestes fruites? Descobreix-ho al nostre receptari!

Per què reben aquest nom?

Com hauràs deduït, les fruites exòtiques reben aquest nom per la seva procedència, és a dir, un país llunyà al lloc de consum. Així mateix, aquestes fruites acostumen a ser també fruites tropicals, és a dir, es conreen en països amb un clima tropical.

Troba a la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online les millors fruites exòtiques per a les teves festes nadalenques!