El rave és una planta de la família de les crucíferes amb una tija amb nombroses ramificacions i pèls; la base d’aquest s’uneix amb l’arrel, i constitueixen un tubercle globós. Vols saber quines propietats té aquesta verdura, per què té un sabor una mica picant, i quines receptes pots preparar? Pren nota!

Quin sabor té el rave?

Aquesta arrel comestible té un sabor fresc amb un lleuger toc amarg i picant. Estem segurs que si menges raves de manera habitual, ho hauràs notat. De totes maneres, saps per què piquen? Es deu al seu contingut en compostos de sofre, concretament, els glucosinolats que li confereixen aquest sabor. Si et molesta molt, pots pelar-los o bé amanir-los amb una miqueta de suc de llimona i oli per rebaixar el sabor.

4 propietats d’aquesta verdura

A continuació t’expliquem per què és tan bona aquesta verdura. Atent@!

  • Elevat contingut en aigua: això significa que té un baix contingut energètic
  • Font de vitamina C: que contribueix a la protecció de les cèl·lules enfront del mal oxidatiu. El consum de 80 g de raves aporta un 27% de les ingestes recomanades d’aquesta vitamina
  • Ric en potassi i calci: bo per als teus músculs i ossos
  • Conté glucosinolats: aquests compostos ajuden en la prevenció del càncer

“Vols saber com conreem els raves en els nostres camps? T’ho expliquem en aquest vídeo”

Com es poden menjar els raves?

Generalment, els raves es mengen crus amanits o en amanides juntament amb altres aliments. De totes maneres, també pots preparar-los al forn amb una mica d’espècies, tan sols has de tallar-los i posar-los al forn durant una mitja hora a 180 graus; una altra opció és una crema de patata amb raves, un plat de cullera ideal tant per a hivern com estiu. Finalment, també pots preparar raves adobats, una recepta diferent i original per a incorporar aquesta verdura en la teva dieta.

Troba els raves més frescos a la teva botiga habitual Ametller Origen o a la botiga online.