Segurament has sentit parlar del quefir, però sabries dir-nos què és? Per començar, has de saber que el quefir s’elabora a partir de la llet i és un aliment molt saludable i ideal tant per esmorzar, com per a mig matí o per berenar. A continuació t’expliquem tots els detalls!

Quin tipus de lacti és el quefir?

Com t’hem avançat, el quefir s’elabora amb llet, per això és un aliment que classifiquem dins del grup dels lactis. En concret, el quefir és una beguda de llet fermentada i es pot elaborar a partir de llet de vaca, d’ovella o de cabra, ferments de quefir i ferments lactis.

Així mateix, existeixen diferents varietats de quefir, perquè pot ser de sabors si se li afegeix fruites: kiwi, llima, llimona, maduixa, nabius…

Quines propietats té el quefir?

Font de proteïnes: especialment d’origen animal
Font de calci: especialment de calci, imprescindible per mantenir els ossos sans i, en menor mesura, iode
– Font de vitamines: en concret de vitamina A i vitamina D
Font de probiòtics: que ajuden a cuidar la teva microbiota intestinal

Com menjar aquest fermentat?

Perquè te’n facis una idea, el quefir té una textura cremosa, com un iogurt, i un sabor una mica més àcid. És ideal per prendre amb granola, espelta inflada, flocs de civada o de cereals, així com amb fruita seca, fruita deshidratada o trossets de fruita fresca. Descobreix dues receptes delicioses!

Així mateix, també pots preparar batuts, smoothies i utilitzar-ho per a les teves receptes habituals on, normalment, poses iogurt: un pastís casolà, una salsa tzatziki o galetes.

A la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online pots trobar els millors quefirs i ara també per menjar amb cullera. Gaudeix-los!