Estem segurs que has sentit a parlar del bimi, una verdura de mida petita que recorda molt al bròcoli pel seu aspecte. L’has tastat? En el següent post t’expliquem tot el que has de saber sobre aquesta verdura tan bona i nutritiva. Som-hi!

El bimi, una hortalissa de la família de les crucíferes

Sí, sí, ho has llegit bé. El bimi és cosí germà de les cols, el bròcoli, la coliflor, la col kale i, per tant, és una verdura de la família de les crucíferes. Aquest tipus de verdures tenen molts beneficis per la salut, te’ls expliquem a continuació:

  • Energia: el contingut energètic de totes elles és baix, entre 50 i 85 kcal/100 g.
  • Fibra: la fibra és una constant en totes les hortalisses i també en aquest grup concret. El seu contingut es troba entre els 3 i 4 g/100 g.
  • Vitamina C: la majoria de les cols aporten al voltant dels 100 mg/100 g d’aquesta vitamina. Per poder aprofitar-la al màxim, és important escollir coccions amb poca aigua (vapor, forn o microones) i poc temps.
  • Vitamina B9 o folats: aquesta vitamina juga un paper clau no només en la prevenció dels defectes en el tub neural com és l’espina bífida, sinó també en la prevenció de patologies cardiovasculars.
  • Vitamina K: aquesta és una vitamina involucrada en els processos de coagulació de la sang.
  • Carotenoides o Provitamina A: juntament amb la Vitamina C i la Vitamina E, aquests micronutrients contribueixen a protegir les cèl·lules dels danys oxidatius.

Encara que les crucíferes tenen totes els mateixos beneficis, el més recomanable és que vagis variant, perquè tan important és la quantitat de verdures com la varietat.

Quin sabor té el bimi?

El bimi té un sabor una mica dolç, en comparació amb la resta de crucíferes, i és molt més tendre i suau a l’hora de menjar. És una verdura que es pot aprofitar tota, es menja tant la flor com la tija i és ideal per menjar de totes maneres: bullida, saltada, al vapor, al forn, en forma de crema…

Pots trobar el bimi més fresc a la teva botiga habitual i a la botiga online. Gaudeix d’aquesta crucífera i a cuidar-se!