La coliflor és una hortalissa de la família de les crucíferes com el bròcoli, la col de Brussel·les, la col arrissada, la col llombarda, entre altres. Si bé és cert que és força coneguda per la majoria, sovint es pot confondre amb altres hortalisses de la mateixa família. A continuació t’expliquem com és una coliflor!

Com identificar una coliflor?

En primer lloc, la coliflor és blanca, a diferència de la resta de crucíferes que, majoritàriament, són de color verd. En segon lloc, és com una flor mida gran, formada per moltes flors atapeïdes i juntes. Finalment, està mig embolicada per algunes fulles verdes.

Respecte al seu sabor, aquest és molt suau; sigui crua o cuita. En el cas que prefereixis prendre-la crua, la coliflor és de textura cruixent, en canvi, cuita és molt toveta.

5 beneficis de prendre coliflor

En general, totes les verdures crucíferes són supersaludables. En el cas de la coliflor destaca per:

  1. Baixa en calories: té un contingut energètic baix
  2. Vitamina C: la majoria de les cols aporten al voltant de 100 mg per cada 100 g d’aquesta vitamina
  3. Vitamina B9: Vitamina clau en la prevenció de patologies cardiovasculars
  4. Vitamina K: Vitamina involucrada en els processos de coagulació de la sang
  5. Carotens: Ajuda a mantenir les cèl·lules joves

Sabies que els raves, la ruca i els naps formen part d’aquesta família d’hortalisses? Aprofita ara que comença la temporada de crucíferes i incorpora-les a la teva dieta: són versàtils i pots triar entre diferents varietats.

A la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online trobaràs les millors coliflors fresques i directes del camp. Gaudeix-les!