En funció del color, podem dividir la carn entre carn vermella i carn blanca: aquest segon grup aglutina la carn de pollastre, de gall dindi, de porc i també la de conill. En el següent article t’expliquem per què és tan bona la carn de conill, quines són les seves propietats i per què has d’incorporar-la en el teu menú. Pren nota!

4 beneficis de la carn de conill

  1. Contingut elevat de proteïnes d’alt valor biològic, superior al de la mitjana de les altres carns, i de gran qualitat
  2. Font de vitamines del grup B (niacina i B12)
  3. És una de les carns amb menor contingut de greix
  4. Font de minerals com el fòsfor i el seleni

En resum, podem dir que la carn de conill és molt saludable i ideal per a totes les edats. Sovint, és una carn una mica oblidada dins de les carns blanques, perquè ens decantem més pel pollastre o el gall dindi. Així que ja ho saps, incorpora la carn de conill en el teu menú diari!

Recomanacions de consum

Respecte al consum de carn, es recomanen entre 3 i 4 racions a la setmana i, d’aquestes, la carn vermella (vedella, xai, etc.) un màxim de dos. Respecte a la quantitat, aquestes són les recomanacions, que varien en funció de l’edat:

  • Adults: 100 -125 g la ració
  • Nens entre 10 i 17 anys: 80 -125 g la ració
  • Nens entre 3 i 9 anys: 50-70 g la ració

Com preparar la carn de conill?

És un tipus de carn molt versàtil: la pots preparar al forn, a la planxa, a la brasa, rostida, estofada o guisada. A més, es tracta d’una carn que absorbeix molt bé les aromes de les herbes aromàtiques, així que la nostra recomanació és que li afegeixis farigola, orenga, romaní o llorer. Ja veuràs quin sabor tan deliciós!

A la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online, trobaràs la millor carn de conill: lloms, medallons de llom, costelletes, broquetes, espatlla, burgers. Gaudeix-la!