Estem segur que si, últimament, t’has passejat pels passadissos de conserves de peix hauràs vist que alguns productes estan etiquetats amb un segell blau marí amb les inicials MSC. T’has preguntat què significa? Saps qui l’atorga? T’ho expliquem tot a continuació!

Què indica el segell blau MSC?

En una frase podem dir que aquest segell significa que el peix o marisc és sostenible, salvatge i certificat. És a dir, únicament es concedeix al peix i marisc de captura salvatge procedent de proveïdors i marques que han estat certificades d’acord amb l’estàndard de pesca sostenible.

Si ens fixem en la pesca sostenible és aquella que implica deixar suficients peixos al mar, és a dir, evita la sobrepesca, a banda de respectar l’ecosistema marí i els hàbitats dels peixos i crustacis i que implica una bona gestió adaptant-se als canvis del medi marí i les lleis locals, nacionals o internacionals.

Qui és l’encarregat de certificar el peix i el marisc?

Doncs la Marine Stewardship Council (d’aquí les sigles del segell), una organització internacional independent, sense ànim de lucre i creada per abastar el problema de la pesca no sostenible. L’objectiu principal de la MSC és protegir la salut dels oceans a través d’aquesta certificació i incentivar un mercat internacional de productes del mar sostenibles.

Troba els productes amb el segell MSC a Ametller Origen

Des d’Ametller Origen estem compromesos amb la pesca sostenible. Per aquest motiu hem incorporat algunes referències de conserves de peix, com la tonyina, el bonítol o les sardines, amb el segell MSC. La qualitat de sempre, ara més sostenible.

Troba les millors conserves de peix i marisc a la teva botiga habitual i a la botiga online