L’arribada de la primavera és sinònim de noves fruites i verdures de temporada. Avui et volem parlar d’un llegum, sovint confós amb una hortalissa, la fava, que cultivem als nostres camps durant la tardor i l’hivern perquè la puguis gaudir en tota la seva esplendor durant els mesos de març, abril i maig.

El cultiu de les faves

Actualment, a Ametller Origen tenim faves plantades als nostres camps de Viladecans (Baix Llobregat) i a Murcia, en un total de 10 hectàrees. En tots els camps cultivem, des de setembre i fins a març i abril quan les collim, la varietat de fava coneguda com a ‘aigua dolça’, que es caracteritza per tenir un sabor dolcíssim i ser molt tendra. A més, és una varietat molt allargada, d’uns 20 a 22 cm, i les faves són de mida mitjana i molt fines a l’hora de menjar.

Tanmateix, treballem amb famílies pageses associades que tenen el mateix amor per la terra que nosaltres i amb les quals compartim informació i coneixements sobre tècniques de cultiu per garantir fruites i verdures amb el màxim sabor i nutrients i un baix impacte ambiental, sempre seguint els nostres estàndards de qualitat. En el cas de les faves, aquestes famílies tenen els cultius situats a Camarles, a les Terres de l’Ebre, i també cultiven la varietat aigua dolça.

Què fa úniques les nostres faves?

Els nostres pagesos cullen una a una les nostres faves i fan diferents passades, entre tres i quatre, fins que les tavelles tenen la mida adequada. D’altra banda, des que les collim i fins que arriben a la botiga passen menys de 24 h, així ens assegurem que els nostres clients poden gaudir d’unes faves fresques i acabades de sortir del camp.

Troba les faves més fresques acabades d’arribar del camp a la teva botiga habitual i a la botiga online