Coneixes el refrany anglès one apple a day, keeps the doctor away? La poma és una fruita amb molts beneficis, t’ajuda a mantenir una bona salut i, a més, pots trobar-ne diferents varietats durant tot l’any al mercat. Així que no tens excusa per no incorporar aquesta fruita en el teu dia a dia. Descobreix les principals propietats, quines vitamines t’aporta, quantes varietats hi ha i quines receptes pots preparar.

Beneficis de la poma

– Rica en vitamina C: imprescindible per al funcionament de l’organisme. La quantitat d’aquesta vitamina varia en funció d’una varietat de poma o una altra.

Potassi: té un paper important a nivell muscular, ajuda a reduir la pressió arterial i millora la salut cardíaca.

Fibra: la poma és una fruita rica en fibra que t’ajuda a regular el teu trànsit intestinal. La fibra la trobem tant a la polpa com en la pell.

Hidrats de carboni: en forma de fructosa, glucosa i sacarosa.

Antioxidant: la poma conté diverses substàncies amb una funció antioxidant per a l’organisme.

Ara que ja saps quins són els beneficis de menjar poma, has de saber que per portar una dieta equilibrada es recomana el consum d’un mínim de 3 peces de fruita al dia.

Quantes varietats de pomes hi ha?

Estem segurs que t’ho has preguntat alguna vegada. Així doncs, et direm que existeixen més de 1.000 varietats de poma, encara que no totes es comercialitzen. Entre les més conegudes trobem:

Delícia o red delicious: de color vermell intens com bé indica el seu nom. Més gran que la resta de pomes, té un sabor una mica àcid.

Reineta: de color groc, té una forma una mica aixafada. De sabor agredolç.

Fuji: de color vermell rosat, la poma Fuji és sucosa i cruixent.

Golden: de color groguenc, una mica àcida encara que quan madura es torna més dolça. De textura cruixent.

Granny Smith: de color verd i textura molt cruixent.

– Starking: de color vermell i sabor dolç és cosina germana de la red delicious.

Gala: de color vermell sobre un fons verd, és de textura cruixent i un sabor una mica àcid.

Royal Gala: de color vermell ataronjat, té una textura cruixent i sucosa.

Pink Lady: de color rosat, té un sabor dolç i textura dura i cruixent.

Receptes amb poma

Sovint es diu que la poma és una fruita una mica avorrida. No obstant això, nosaltres no hi estem d’acord perquè, a més dels seus nombrosos beneficis, és molt versàtil i es pot menjar a qualsevol hora del dia i en qualsevol lloc, sola o acompanyada amb altres aliments.

Així doncs, més enllà de menjar-te la poma amb un iogurt per esmorzar o a mig matí com a snack o per berenar, a continuació et proposem algunes receptes una mica diferents:

  • Una amanida: però una amanida diferent de veritat; amb quinoa, raïm i pomes. Descobreix com preparar-la!
  • Com a acompanyament per a la carn i el peix: què tal un rellom amb salsa de poma o amb trossets de poma al forn o puré? La poma també pot ser ideal per acompanyar el rap, el lluç o el mero.
  • Un deliciós pastís tatin: t’animes a preparar-la? El Cintet t’explica en aquest vídeo com cuinar-la.